ΠΕΣΤΟ ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ - BEETROOT PESTO



ΠΕΣΤΟ ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ.


Κάτι από Ιταλία.
Το όνομα #pesto προέρχεται από το ιταλικό ρήμα #pestâ (ιταλικά: #pestare ), που σημαίνει κοπανίζω, συντρίβω. Τα συστατικά «συνθλίβονται» ή αλέθονται σε μαρμάρινο ή ξύλινο γουδί . Συγκεκριμένα, το πέστο δεν είναι αποκλειστικά μία συνταγή, είναι περισσότερο όρος μαγειρικής, γι’αυτό και τον αναφέρουμε πολύ σε διάφορες παραλλαγές. Παρ 'όλα αυτά, η αυθεντική συνταγή πέστο προέρχεται από τη Γένοβα είναι αδιαμφισβήτητα είναι το πιο δημοφιλές πέστο τόσο στην χώρα προέλευσής του αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, ώστε να είναι σε μεγάλο βαθμό γνωστό ως "πέστο". Βασιλικός, σκόρδο, κουκουνάρι, παρμεζάνα και ελαιόλαδο που λιώνουν και αποτελούν μια εκρηκτική γεύση, πάνω σε μακαρόνια και πολλές φορές σε φασολάκια πράσινα.
Στην Ελλάδα πιστεύω δεν έχουν εξικιωθεί τόσο πολύ τη γεύση του πέστο. Το θεωρούμε κάτι πιο εκλεπτυσμένο, ιδιαίτερο στη γεύση και δύσκολο. Παρόλα αυτά το έχουμε δει σε μακαρόνια, σε πίτσες, σε μπρουσκέτες σε πολλά εστιατόρια.
Ελπίζω να σας αλλάξω γνώμη. Με την παρακάτω συνταγή, χρησιμοποιώντας μία αποκλειστικά εποχιακή ελληνική πρώτη ύλη, το πατζάρι .
Σας φτιάχνω πέστο πατζαριού λοιπόν για να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να το έχετε ανά πάσα ώρα και στιγμή για σερβίρισμα ή και συνταγές!



ΤΟ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΕΣΤΟ ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ

Υλικά:

* 4 πατζάρια βρασμένα
* 1 ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 1/3 κούπας ελαιόλαδο
* 1 κ.γλ αλάτι
* 1 κ.σ. πάπρικα


Εκτέλεση:

- Απλά προσθέτω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάω για 1 λεπτό.
Τιπ;
- Προσθέτω έξτρα ελαιόλαδο ανάλογα με την υφή που θέλω, δηλαδή να είναι πιο υδαρό.
Αποθηκεύω σε ταπεράκι ή βάζο στο ψυγείο ως και 1 βδομάδα. Προσθέτω ελαιόλαδο από πάνω για να μου διατηρηθεί και να μη πιάσει μούχλα.

Είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε κατευθείαν σε μακαρόνια, σαν αλοιφή ή και σε συνταγές σας!
Wait for it! Έρχονται περισσότερες συνταγες!
Enjoy!

ENGLISH:



BEETROOT PESTO.

Something from Italy.
The name pesto comes from the Italian verb pestâ (Italian: pestare), which means beat, to crush. The ingredients are "crushed" into a marble or wooden mortar. In particular, pesto is not just a recipe, it is more of a cooking term, which is why we refer to it in so many different variations. Nevertheless, the original pesto recipe comes from Genova and is arguably the most popular pesto both in its country of origin and in the rest of the world, so it is known as "pesto". Basil, garlic, pine nuts, parmesan and olive oil that melt and make an explosive taste, on spaghetti or on green beans.
In Greece, I believe, we are not usual on the taste of pesto so much. We consider it something more refined, special in taste and difficult. However, we have seen it in spaghetti, in pizzas, in bruschettas in many restaurants.
I hope to change your mind. With the following recipe, using an exclusively seasonal Greek ingredient, the beetroot.
So I make you a beetroot pesto to store in the fridge and have it at any time for serving or for recipes!

MY OWN BEETROOT PESTO

Ingridients:

* 4 boiled beetroots
* 1 bunch of dill, finely chopped
* 2 cloves of garlic
* 1/3 cup of olive oil
* 1 tsp of salt
* 1 tbsp. of paprika

Cooking:

- Add all the ingredients to the blender and beat for 1 minute.
Tip?- Add extra olive oil depending on the texture you want.
- Store in a taper or jar in the fridge for up to 1 week. Add olive oil on top to keep safe.
You are ready to use it directly on spaghetti, or in your recipes!
Wait for it! More recipes are coming with beetroot pesto!







Enjoy!
Christin K.

0 Comments